Extra controles tegen hangjongeren in Asse

In Asse komen er extra controles in de buurt van het Waalborrepark en het nabijgelegen voetbalterrein om de overlast van hangjongeren in te perken.  Het voetbalterrein wordt voorlopig gesloten in afwachting van een reservatiesysteem om het terrein te gebruiken.

De problemen met hangjongeren in de buurt van het Waalborrepark in Asse zijn niet nieuw. "Afgelopen weekend werden nog een 30-tal jongeren op het nabijgelegen voetbalterrein aangetroffen", zegt burgemeester Koen Van Elsen. "Zij hielden zich niet aan de coronamaatregelen. Vorige week was er nog een escalatie met een voetganger en daarom hebben we beslist om het terrein voorlopig af te sluiten", voegt de burgemeester er aan toe.

Extra maatregelen zijn nodig

"Een maand geleden heb ik het besluit uitgevaardigd om identiteitscontroles uit te voeren.  Op het sportterrein gaan we in de toekomst een systeem van reservaties invoeren, zodat we makkelijker controles kunnen doen", zegt burgemeester Van Elsen nog. "In het Waalborrepark zelf, dat een open park is, gaan we meer systematische controles doen. En we gaan ook de federale politie daarbij betrekken met de ruiters die zij hebben mee in te zetten", aldus nog de burgemeester. 

Meest gelezen