Google Streetview

Frisdrankproducent Léberg uit Roosdaal is failliet: "Misschien kans op doorstart"

Frisdrankproducent Léberg uit Roosdaal is failliet verklaard. De productie lag al sinds begin dit jaar stil. Het personeel wacht nog op achterstallig loon. Een curator zoekt nu een overnemer. 

Na 87 jaar valt het doek voor frisdrankproducent Léberg uit Roosdaal. Het bedrijf verkeerde sinds begin dit jaar in moeilijkheden. De productie viel stil en de 20 werknemers kregen maar weinig of geen loon meer. Ook andere schuldeisers zoals transporteurs bleven onbetaald. Een curator gaat nu op zoek naar een overnemer.

Er zijn al enkele kandidaat-kopers op bezoek gekomen en ik verwacht deze week nog een bod
Jos Mombaers, curator

Voorzichtig positief

Curator Jos Mombaers moet nu op zoek naar een overnemer. En hij heeft hoop op een goede afloop. "Er zijn al enkele kandidaat-kopers op bezoek gekomen en ik verwacht deze week nog een bod. Ik ben gematigd optimistisch want tussen de kandidaat-kopers zitten enkele grote spelers."

Personeel

"De kans is groot dat de overnemer het voltallige personeel of een aantal mensen in dienst houdt. Die overnemer heeft daar baat bij, want die mensen kennen het bedrijf als geen ander. En dat is toch een pluspunt. Het bedrijf kan op die manier een mooie doorstart maken", argumenteert Mombaers. 

Meest gelezen