V-tax

Gents taxibedrijf start met pakjesdienst: “We leveren tot 200 pakjes per dag”

Het Gentse taxibedrijf V-tax levert sinds de zomer ook pakjes en de dienst is door de coronadrukte nu een groot succes. “De plannen zijn van voor de pandemie maar nu is het een goede zaak, thuislevering is erg populair.”

Nu de winkels gesloten zijn door het coronavirus, bestellen veel mensen producten online. De pakjesdiensten hebben de laatste maanden meer werk dan ooit tevoren. Sinds deze zomer moeten de standaarddiensten het echter niet meer alleen doen. Ze krijgen hulp uit onverwachte hoek: een taxibedrijf. 

Steeds meer aanvragen

“We proberen altijd te innoveren en op zoek te gaan naar andere activiteiten die complementair zijn met onze taxidiensten”, vertelt Martijn Steenhaut van V-tax. “Vandaar is ook het idee ontstaan om een pakjesdienst op de starten. Onze plannen kwamen in een stroomversnelling door de coronapandemie.” En dat bleek de ideale timing te zijn. “We krijgen steeds meer aanvragen. Door de coronapandemie is er dan ook meer vraag naar thuislevering.”

Bpost heeft nog niet om hulp gevraagd, maar als ze mij bellen, dan neem ik met heel veel plezier op

Martijn Steenhaut, taxibedrijf V-tax

“In de zomermaanden leverden we ongeveer 70 pakjes per dag. Nu ligt dat aantal veel hoger”, gaat Steenhaut verder. “We hebben nu dagelijks tussen de 150 en 200 leveringen.” Voorlopig is de pakjesdienst van het taxibedrijf enkel beschikbaar voor Gent en de omliggende gemeenten. 

Bakfietsen en busjes

Maar vervoeren ze dan pakjes en klanten met dezelfde wagen? “We maken inderdaad gebruik van onze bestaande elektrische taxi’s”, zegt Steenhaut nog. “Maar we hebben ook geïnvesteerd in extra busjes én hebben bakfietsen om leveringen te kunnen doen dicht bij ons depot.”

kasto80

Meest gelezen