Drie graduaatsopleidingen KdG geschrapt: studenten starten petitie

Enkele studenten van de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen zijn met een petitie gestart, omdat ze hun opleiding op KdG af willen maken. Vorige week besliste het Grondwettelijk Hof dat de hogeschool drie graduaatsopleidingen niet meer mag organiseren. De petitie is intussen al door bijna 5000 mensen ondertekend. 

De Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen mag de graduaatsopleidingen "Maatschappelijk Werk", "Voertuigtechnieken" en "Internet of Things" niet meer organiseren. Daardoor worden zo'n 200 studenten getroffen. Ze kunnen in de provincie Antwerpen nog wel terecht op andere hogescholen, maar dat zien ze niet allemaal zitten. Daarom zijn ze met een petitie gestart, gericht aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). 

"Zo kan hij zien dat we ons niet zomaar willen laten overplaatsen naar een andere school", zegt Elise Verhelst, één van de initiatiefnemers. "We willen onze studie afmaken op de school die wij hebben gekozen en vragen dat hij er iets aan doet."

"1000 handtekeningen in nog geen 24 uur"

Het aantal verzamelde handtekeningen is nu al boven alle verwachtingen: "In nog geen 24 uur zaten we al aan 1000 handtekeningen. We brengen dus wel degelijk iets teweeg, niet alleen bij studenten maar ook bij buitenstaanders, vrienden en familie." Intussen hebben bijna 5000 mensen de petitie getekend. 

Ze geloven ook dat minister Weyts hen wil steunen: "Op twitter zette hij al dat studenten en docenten niet de dupe mogen worden en dat hij wil garanderen dat we onze opleiding kunnen afmaken. Hoe precies, dat is nog niet duidelijk voor ons. We willen hem ook zeker aanspreken, maar er zijn nog geen concrete plannen."

De studenten benadrukken wel dat de docenten van KdG hen goed begeleiden en hen zeker niet aan hun lot overlaten.  

Meest gelezen