Politie bekogeld met stenen in Brusselse deelgemeente Laken

In de Lakense Modelwijk is zondagnamiddag een politiepatrouille bekogeld door enkele jongemannen. Er werd versterking ingeroepen van andere politiediensten, maar ook zij kregen de volle laag. De jongemannen konden vluchten waardoor niemand gearresteerd kon worden.

In Laken was het gisteren erg onrustig. De hulpdiensten werden in de late namiddag gebeld omdat er iemand overleden zou zijn in één van de appartementsgebouwen. Terwijl de ambulanciers het gebouw binnengingen, kropen enkele jongemannen in de ziekenwagen, op zoek naar waardevolle spullen. 

De diefstal werd opgemerkt door de politiepatrouille die toekwam om de ambulancedienst bij te staan. Maar de politie werd meteen bekogeld door de dieven. Er werd versterking ingeroepen van de dienst interventie en van de hondenbrigade. Maar dat schrikte de jongemannen niet af, ze gingen gewoon door met stenen gooien. Daarbij raakte de voorruit van één van de politiecombi’s beschadigd, maar niemand raakte gewond. 

Geen arrestaties

Er kon niemand gearresteerd worden omdat de verdachten in verschillende richtingen op de vlucht sloegen. Er is wel een onderzoek gestart in de hoop de daders te identificeren. Uiteindelijk bleek ook dat er in het appartementsgebouw geen sprake was van een overlijden. 

Meest gelezen