Radio 2

Inzamelactie tuinkabouters groot succes in Nieuwkerken-Waas: "70 tuinkabouters verzameld"

Buurtbewoners uit Nieuwkerken-Waas bij Sint-Niklaas hebben in het weekend 70  tuinkabouters verzameld. De inzamelactie kwam er nadat vandalen enkele kabouters die er al stonden, hadden vernield. De kabouters staan in de kabouterwegel achter de plaatselijke sporthal. De wegel heet zo omdat buurtbewoner Rudi er enkele jaren geleden een paar kabouters had gezet. Na de vernieling riep hij op om nieuwe beelden in te zamelen en dat werd een groot succes.

Om het weggetje achter de sporthal van Nieuwkerken-Waas wat op te vrolijken, zette Rudi Nowak er enkele jaren geleden een paar tuinkabouters. De buurt vond dat een leuk initiatief en zette er nog meer kabouters. Zo kwam het wegje aan de bijnaam 'kabouterwegel'. Maar onlangs hebben vandalen een aantal tuinkabouters stuk geslagen. Rudi was er het hart van in en vroeg de buurt om nieuwe kabouters in te zamelen. Dat werd een groot succes, hij kreeg er een 70-tal.

De wegel is een van de mooiste plekken van Nieuwkerken-Waas

Rudi Nowak

Omdat Rudi Nowak zo verontwaardigd was over de vernieling, deelde hij zijn verhaal op sociale media en bij Radio 2. Daar kwam veel reactie op: “Het was overweldigend. Mensen boden spontaan aan om kabouters te doneren en dat gaf me de moed om een positief antwoord te bieden op het vandalisme. Ik wil dat de kabouterwegel opnieuw een plaats wordt waar kinderen kunnen dromen en waar ze zich kunnen inleven in de wereld van de sprookjes.” 

De buurt heeft meegeholpen om de kabouters in de wegel te zetten. Maar soms verstoppen ze zich, lacht Rudi. "U weet het misschien niet, maar de kabouters gaan ook werken, dus ze zijn er niet altijd allemaal. Daarom is het ook moeilijk om ze te tellen. Maar ze werken in shiften en ook 's nachts, dus er zijn er altijd enkele te zien thuis in hun wegel."

De kabouterwegel in Nieuwkerken-Waas ligt achter de sporthal en loopt tot aan de Vrasenestraat.

kasto80

Meest gelezen