Kringwinkel start met boekenwinkel: "Willen dat onze kwetsbare medewerkers aan de slag blijven"

Ook de Kringwinkels moeten momenteel gesloten blijven en daarom wordt het filiaal in Borgerhout tijdelijk omgebouwd tot boekenwinkel. Die mogen tijdens de semi-lockdown namelijk wel openblijven. Op die manier houden ze hun medewerkers aan de slag. Het gaat vaak om mensen die moeilijk aan een job geraken.
 

Tijdens de eerste lockdown hebben onze medewerkers flink afgezien, mentaal en financieel. Dat willen we nu voorkomen.
Louise Vrints, communicatieverantwoordelijke

Voor De Kringwinkel is het aan het werk houden van hun kwetsbare medewerkers het belangrijkste argument om een Kringwinkel met een beperkt aanbod te openen. “Tijdens de eerste lockdown hebben onze medewerkers mentaal en financieel enorm afgezien. We kunnen dit geen tweede keer laten gebeuren", zegt communicatieverantwoordelijke Louise Vrints. “Om hen aan het werk te houden moesten we creatieve oplossingen bedenken. Daarom wordt de Kringwinkel aan de Kroonstraat in Borgerhout tijdelijk omgebouwd tot een boekenwinkel. We hebben altijd veel boeken in ons aanbod maar we zullen ook bekijken of we planten te koop kunnen aanbieden.” vertelt Louise.
 

Het gaat om een tijdelijk initiatief. Van zodra de winkels weer open mogen, wordt de winkel opnieuw omgebouwd tot een volwaardige Kringwinkel. In diezelfde winkel waren er de voorbije weken al medewerkers aan de slag voor de online webshop Kringshop. Nu wordt er hier dus een combinatie gemaakt tussen een ophaalpunt van de webshop en een boekenwinkel. Wil je zelf komen snuisteren tussen het tweedehands aanbod boeken? De winkel is te vinden in de Kroonstraat 166 in Borgerhout. Je bent er welkom van maandag tot zaterdag tussen 10u en 18u. Boeken brengen kan momenteel niet.
 

Meest gelezen