© 2011 Stefan Dewickere

Leuven treedt toe tot charter werftransport: "Geen werfverkeer meer rond scholen"

De stad Leuven tekent mee het charter werftransport en engageert zich samen met de bouwsector om werfverkeer te weren uit schoolomgevingen. De stad gaat met aannemers en bouwheren overleggen over alternatieve, veiligere routes en zal ook zelf het goede voorbeeld geven.

Door het charter werftransport te ondertekenen engageert de stad Leuven zich om zware vrachtwagens en werfverkeer te weren uit schoolomgevingen. "Het is een belangrijke stap om schoolroutes en -omgevingen verkeersveiliger te maken", zegt de schepen voor mobiliteit David Dessers (Groen). 

Geen eenzijdige maatregel

"We hebben onderzocht hoe we de schoolomgevingen nog veiliger kunnen maken", zegt Dessers. "Eén van de maatregelen is het weren van werfverkeer uit de straten rond de scholen, en dat 's morgens en 's avonds. Belangrijk is dat we dit in overleg doen met de bouwsector. Dit is dus geen eenzijdig opgelegde maatregel. Onze verkeersdienst heeft hard gewerkt om daarvoor de plannen op te maken", weet Dessers nog.

Vergunning

"Concreet zal er bij het opmaken van een vergunning ook gekeken worden naar de meest aangewezen routes voor de vrachtwagens die de werf bevoorraden. Die routes zullen de aannemers dan moeten gebruiken. Want we weten allemaal dat zware vrachtwagens en jonge fietsers of voetgangers in dezelfde straat geen ideale combinatie zijn. Alles gebeurt in overleg met de bouwsector, want ook zij zijn vragende partij voor veiliger werfverkeer", besluit Dessers.

Meest gelezen