Facebookpagina De Warme Straten

Lindsay uit Geraardsbergen verzamelt dozen met eten voor kansarmen met de actie: "Warme Straten"

Lindsay Temmerman uit Geraardsbergen zet dozen voor huizen met de bedoeling eten en verzorgingsproducten te verzamelen voor kansarmen. De actie kadert in het teken van de Warmste Week. Alle straten waar dozen worden gezet zijn zo "warme straten": "Ondertussen doen 70 straten in de stad al enthousiast mee!"

De Warmste Week zorgt voor veel inspiratie voor warme acties voor de minderbedeelden in onze maatschappij. Zo bedacht Lindsay Temmerman in Geraardsbergen een actie met dozen. Ze begon met 1 doos voor haar eigen woning te zetten om lang houdbaar voedsel en verzorgingsproducten in te zamelen. De doos zat snel vol en de actie breidde na een oproep spontaan uit. Ondertussen doen al 70 straten mee met de "Warme Straten van Geraardsbergen."

Een week na de start van de actie zitten we al aan 70 straten die dozen voor de huizen zetten!
Lindsay Temmerman uit Geraardsbergen

"We zijn heel blij hoe de vlam continu doorgaat in Geraardsbergen", zegt Temmerman tevreden. "Tijdens de eerste lockdown had ik dit al gedaan en bleef het toen bij 2 straten. Vorige week ben ik opnieuw begonnen. Deze keer heb ik mijn netwerk en mensen die sociaal geëngageerd zijn aangesproken." Die nieuwe tactiek had het nodige succes: de actie verpreidde als een lopend vuurtje op sociale media.

"En nu, een week later, zitten we al aan 70 straten die meedoen!" Temmerman regelt het niet allemaal alleen: "Het is veel werk om alles bij te houden, maar ik heb de hulp van een sterk en warm team." 

(lees verder onder de foto)

Facebookpagina De Warme Straten

Een doos

Temmerman weet uit persoonlijke ervaring wat mensen die minder hebben kunnen gebruiken. "In mijn job kom ik in contact met mensen die het financieel moeilijk hebben. Ik dacht na over wat zij eigenlijk écht nodig hebben als ze zich in een moeilijke situatie bevinden. Daarom vragen we vooral lang houdbare voeding en verzorgingsartikelen."

"Bijna elke straat in Geraardsbergen heeft al een doos of twee. Het is een ongelooflijk succes geworden. Mijn auto zit ook alweer vol", lacht Temmerman nog. De gevulde dozen worden verzameld en bedeeld bij sociale diensten zoals De Poort en Stop Armoede. "Die initiatieven brengen het naar mensen die het het hardste nodig hebben."

kasto80

Meest gelezen