Margaux (7) maakt kerstkaartjes voor eenzame ouderen in woonzorgcentra

De zevenjarige Margaux uit Humbeek bij Grimbergen, maakt samen met haar nichtje Anouk kerstkaartjes voor bewoners van woonzorgcentra. "De meisjes zijn erg aangegrepen door de berichten over eenzame ouderen in de media", vertelt fiere mama Axelle Van Lint. Intussen hebben verschillende Vlaamse scholen zich achter de actie van Margaux en Anouk geschaard.

Sinds september maakt de zevenjarige Margaux uit Humbeek samen met haar nichtje Anouk kerstkaarten voor de bewoners van woonzorgcentra. "Margaux en Anouk hadden via de media gehoord over eenzame ouderen in woonzorgcentra en dat greep hen aan", vertelt mama van Margaux, Axelle Van Lint aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Margaux heeft daarop een spreekbeurt in de klas gedaan over eenzaamheid in rusthuizen en daarna is ze haar kaartjesproject gestart met haar nichtje."

Margaux en Anouk maken elk weekend 's avonds na school kerstkaarten. "Intussen hebben ze al zo'n 300 kaartjes gemaakt met de hulp van hun oma. En ze zijn nog lang niet klaar, want ze willen er voor álle bewoners van álle woonzorgcentra maken. Dat is een hele klus", vertelt mama Axelle. 

Hulp uit andere regio's

De actie van Margaux en Anouk krijgt veel bijval. "Ik heb al veel berichten gekregen van juffen en scholen in heel Vlaanderen die me laten weten dat ze willen meehelpen. We hopen zoveel mogelijk kaartjes te kunnen maken. Die geven we in de week voor Kerstmis af in de woonzorgcentra zodat eenzame ouderen toch een mooie kerstwens krijgen tijdens de feestdagen", aldus Axelle.

Meest gelezen