Meetjeslandse campagne tegen corona met grappige posters en leuzen: "Corona? Het zal ons WEL worst wezen"

Vanaf vandaag bedeelt BPost een informatiefolder in 94.000 Meetjeslandse brievenbussen waarin nog eens extra aandacht wordt gevraagd voor alle coronamaatregelen. De folder is bedacht door de Meetjeslandse werkgroep "COVID-19-team Meetjesland" en is op zijn zachts gezegd ludiek aangepakt. 

De coronamaatregelen blijven meer dan ooit van belang. Ondertussen weet iedereen wel dat je je handen regelmatig moet wassen, dat je op heel veel plaatsen een mondmasker moet dragen en dat je altijd een gepaste afstand moet houden. Maar de werkgroep "COVID-19 Meetjesland" vindt dat alle Meetjeslanders nog eens extra moeten gewezen worden op wat écht belangrijk is tijdens deze crisis: de preventieve en medische maatregelen, zoals: wanneer en hoe lang moet ik in quarantaine blijven, wat moet ik doen als ik positief test? Maar ook wat je moet doen als je je mentaal niet goed voelt. Al deze zaken en andere staan vermeld op de informatiefolder.

(lees verder onder de foto)

Grappige foto's en leuzen

De campagne wil vooral met het visuele karakter de aandacht trekken van alle bewoners in de regio. Iedere Meetjeslander krijgt vandaag de folder in de bus. De folder kan opengeplooid worden waardoor er een A3-poster tevoorschijn komt met een grappige foto en leuze. De werkgroep vraagt om de poster aan het venster te hangen als steun voor iedereen die ziek is geworden door het coronavirus, of die op een andere manier werd getroffen door deze crisis. De posters moeten de witte lakens en het applaus voor zorgpersoneel vervangen.

(lees verder onder de foto)

#houeenMEETJEafstand

Er zijn 4 verschillende posters, iedere bewoner krijgt een andere. Er zijn posters met een cuberdon: "Bedankt om corona een neus te zetten". Er is er een met salami: "Corona? Het zal ons WEL worst wezen". Dan is er nog een met speculooskoekjes: "We geven corona een koekje van eigen deeg" en als laatste is er nog een met een pintje op: "Corona, geen klein bier". Ook de hashtag "#houeenMEETJEafstand wordt verspreid voor alles wat op sociale media wordt gepost.

(Lees verder onder de foto.)

De werkgroep, die bestaat uit vertegenwoordigers van EersteLijnsZone Meetjesland, de gemeentebesturen in de regio, het streekziekenhuis, de huisartsenwachtpost, de huisartsen, de woonzorgcentra, de thuisverpleegkundigen, de scholen, de Centra voor Leerlingenbegeleiding en zo veel meer, wil met de campagne een vleugje echte coronahumor toevoegen. Naast de grappige posters wordt ook alle nodige informatie over het coronavirus, en contactgegevens vermeld.

kasto80

Meest gelezen