Jonas Hamers / ImageGlobe

Postbode uit Hasselt vraagt om meer respect: "Tijdens de eerste lockdown waren we nog helden"

Steve Meert is postbode in Tongeren. Samen met enkele collega's is hij een actie gestart op sociale media, om klanten van Bpost duidelijk te maken dat ze er alles aan doen om pakjes aan huis te bezorgen. De postbodes plaatsen een foto van hun beide handen op sociale media onder het motto "we hebben ook maar twee handen".

Bpost kan door de drukte heel wat pakjes niet langer aan huis leveren, en dat leidde de afgelopen dagen tot flink wat ophef. Vijf procent van alle pakjes moeten klanten afhalen bij een afhaalpunt, en daar is niet iedereen blij mee. De postbodes zelf zeggen alles te doen wat ze kunnen. En om dat in de verf te zetten, startten ze een actie op sociale media. De postbodes plaatsen een foto van hun twee handen op sociale media met de hashtag #bpostikhebermaartwee. “We doen er alles aan om de klanten tevreden te stellen en de pakjes aan huis te krijgen, maar er is een limiet”, zegt Meert. ”Bpost heeft dan beslist om vijf procent van de pakjes te laten afhalen in een afhaalpunt. Iedereen doet z’n best, maar we hebben dus ook maar twee handen.”

We vinden het jammer dat we niet meer gerespecteerd worden

“We krijgen, vooral via sociale media, heel veel verwijten naar ons hoofd geslingerd”, gaat Meert verder. “We vinden het jammer dat we niet meer gerespecteerd worden. Tijdens de eerste lockdown waren we nog helden, nu worden we uitgemaakt voor het vuil van de straat.” Ondertussen zijn er nationaal 2.700 krachten aangenomen die kunnen bijspringen: “Dat verlicht het werk zeker en daar zijn we het beleid ook dankbaar voor.  Maar er is helaas nog veel werk”, zucht Meert.

Meest gelezen