Nuance

Restaurant Nuance in Duffel haalt voor het eerst topscore van 18 op 20 in nieuwe gids Gault & Millau

Restaurant Nuance in Duffel haalt voor het eerst de topscore van 18 op 20 in de nieuwe restaurantgids voor België en Luxemburg van Gault & Millau. Chef Thierry Theys werd ook bekroond voor het dessert van het jaar. Le Pristine in Antwerpen, de nieuwe zaak met sterrenchef Sergio Herman, is de hoogste nieuwkomer met meteen een score van 16 op 20. Ambachtsman van het jaar werd Michaël Rewers van Bistrot du Nord in Antwerpen. 

Restaurant Nuance in Duffel stijgt in de nieuwe gids van Gault & Millau voor het eerst naar een topscore van 18 op 20. Dat is een half punt meer dan de vorig keer. Chef Thierry Theys en zijn vrouw Sofie Willemarck zien nog maar vier restaurants in ons land beter doen, waaronder Hof van Cleve en Comme chez soi. Ook Het Gebaar, The Jane en Zilte, allemaal in Antwerpen, halen 18 op 20. Zij haalden die score eerder al.

Het is een stimulans en motivator om er - laat ons hopen begin volgend jaar - weer tegenaan te gaan

Thierry Theys - chef Nuance

Het half punt extra voor Nuance vindt chef Thierry Theys een hele opsteker: "We zijn supercontent, we hadden dat niet zien aankomen in dit toch wel heel moeilijke jaar, niet alleen voor ons maar ook voor heel veel collega's." 

Nuance zal op het einde van het jaar 7 maanden dicht geweest zijn, omdat het begin dit jaar ook nog verbouwingen deed. "Dit doet dus wel heel veel deugd. Het is een stimulans en een motivator om na de heropening, laat ons hopen begin volgend jaar, er weer tegenaan te gaan." 

Dessert van het jaar

Naast de topscore kreeg Nuance ook de prijs voor het dessert van het jaar. "Dat was een dessert  van afgelopen zomer. We hebben aardbeien van bij ons, van bij een lokale teler in Duffel, met sesam, chili en kersenbloesem verwerkt, geïnspireerd door de Aziatische keuken."  

Ook sterrenchef Sergio Herman valt dit jaar in de prijzen. Deze keer met de nieuwe zaak in Antwerpen, Le Pristine. Het is de hoogste nieuwkomer in de nieuwe gids met een score van 16 op 20. Ambachtsman van het jaar werd Michaël Rewers van Bistrot du Nord. 

Meest gelezen