iBrave

Studeren op 16 unieke locaties in Antwerpen

Vanaf vandaag kunnen studenten terecht op 16 originele locaties in de stad of de districten om er te studeren. Ze vinden er rust, ruimte en mogelijk inspiratie. Op die plekken gelden ook de coronamaatreglen en dus moeten de studenten ontsmetten, mondmaskers dragen en afstand houden.
 

Een pint drinken tijdens het studeren, kunnen ze niet. Maar doods is het hier zeker niet.
Sven Dekleermaeker, Brouwerij De Koninck

Les volgen aan de universiteit of een hogeschool gebeurt momenteel door de coronamaatregelen vooral op afstand, thuis bijvoorbeeld. Dat is niet altijd makkelijk en dat is ook zo voor het studeren. Vandaag is de blokperiode gestart. Net zoals bij vorige examenperiodes kunnen studenten in Antwerpen en de districten terecht op plaatsen die inspireren of waar ze zich in alle rust en met de nodige ruimte aan hun boeken of computer kunnen zetten. Nu is die periode, door corona, wel extra lang. Zo kan je onder meer studeren in het MAS, de Arenberg, Den Bell, de bibliotheek Park Merksem of Brouwerij De Koninck. "Ze kunnen hier terecht in een mooie, statige zaal van het brouwershuis, met zicht op het Albertpark", vertelt brouwmeester Sven Dekleermaeker. "We brouwen nog altijd al is het veel kalmer dan anders, maar doods is het zeker niet. Een pint drinken kunnen ze er niet maar wij hebben ook take-away en studenten kunnen vers getapt bier mee naar huis nemen in een blik als ze dat willen".
 

Ook in muziekcentrum Trix is een studieplek ingericht. "We hebben het lekker knus gemaakt in ons café", legt coördinator Dieter Sermeus uit. "We hebben ook een ruimte met een pingpongtafel waar veel lichtinval is. Ook in de binnentuin kunnen de studenten even verpozen bij een boom."

Het initiatief heet STUDY360. Op dat platform moet je je ook registreren. Zo hebben ze een zicht op het aantal studenten en de beschikbare studieplekken. De studenten weten dan ook waar er plaats is om te gaan studeren. Er wordt wel gevraagd om het zoveel mogelijk bij één locatie te houden.
 

Meest gelezen