child focus

Twee broers uit Brussels opvangcentrum van Fedasil vermist

Child Focus is op zoek naar Abdel Malik Alami en Soufiane Alami, twee broers van respectievelijk 12 en 10 jaar oud. De twee kwamen vanuit Duitsland als niet-begeleide minderjarigen over naar ons land en verbleven in een opvangcentrum van Fedasil in Neder-over-Heembeek.

Abdel Malik Alami en Soufiane Alami verdwenen zondag uit het opvangcentrum in Neder-over-Heembeek en werden sindsdien niet meer gezien. De oudste van de twee is ongeveer 1,70 meter lang, is normaal gebouwd, heeft zwart haar en zwarte ogen. Op het moment van zijn verdwijning droeg hij een zwarte jas, zwarte muts met rood label en een trui met gevoerde kap. Zijn jongere broer is ongeveer 1,60 meter groot, normaal gebouwd en heeft bruine ogen en bruin haar. Hij droeg een grijs mouwloos jasje, een zwarte en rode trui en een zwarte muts met rood label.

Onrustwekkend

Child Focus noemt de verdwijning onrustwekkend. “We vrezen, zeker gezien hun jonge leeftijd, dat ze in het verkeerde milieu terecht zouden kunnen komen. We denken wel dat ze nog altijd in ons land aanwezig zijn. Vandaar dat we kort op de bal proberen te spelen”, zegt Stephan Smets van Child Focus.

Wie de twee heeft opgemerkt, wordt gevraagd om het nummer 116 000 te bellen. Dat is 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar.

Meest gelezen