BELGA

Afdeling geriatrie van Serruysziekenhuis in Oostende getroffen door corona

Op de campus Serruys van het AZ Sint-Jan in Oostende is corona uitgebroken op de afdeling geriatrie. Er zijn 27 patiënten besmet en een aantal personeelsleden. Gelukkig lijkt niemand er erg aan toe. 

De uitbraak dateert eigenlijk al van eind vorige week. Maar vandaag pas werd de burgemeester op de hoogte gebracht, die verantwoordelijk is voor de veiligheid in Oostende. "De uitleg die ik krijg, is dat de besmetting is gebeurd door een superverspreider", vertelt burgemeester Bart Tommelein. "Het zou gaan om een patiënt met dementie die heeft rondgedwaald op de afdeling en zo veel mensen heeft besmet.De afdeling is gesloten. Het personeel is in quarantiane geplaatst. "

De afdeling blijft minstens nog tot volgende week gesloten. Niemand van de besmette patiënten had intensieve zorg nodig.

Meest gelezen