Burgemeester Geraardsbergen vraagt meer respect voor agenten die coronaboetes uitschrijven

In Geraardsbergen vraagt burgemeester Guido De Padt (Open VLD) meer respect voor agenten na een uit de hand gelopen coronafeestje afgelopen weekend.  De agenten die ter plaatse kwamen, werden er beledigd. "Jongeren moeten hun verantwoordelijkheid nemen", benadrukt De Padt. 

Afgelopen weekend moest de politie van Geraardsbergen een lockdownfeestje stilleggen waar 7 jongeren aanwezig waren. Toen de politie ter plaatse kwam, probeerden enkele jongeren nog te vluchten. Ze beledigden de agenten ook en één van hen ademde zonder mondmasker zwaar uit in het aangezicht van de agent. Voor burgemeester Guido De Padt (Open VLD) is de maat vol. Hij wil meer respect voor de politie en vindt dat jongeren beter hun verantwoordelijkheid moeten opnemen. 

Verwonderd en boos

“Ik ben verwonderd én boos over mensen die niet in staat zijn om de coronamaatregels te volgen”, vertelt burgemeester Guido De Padt. “Ook al ben je jong, je moet toch respect hebben voor de gezondheid van anderen. We moeten alle regels respecteren om deze crisis te kunnen overwinnen.”

Door slecht gedrag, kunnen anderen in het ziekenhuis terecht komen

Guido De Padt (Open VLD), burgemeester Geraardsbergen

“Het aantal coronabesmettingen daalt, maar niet vlug genoeg”, gaat De Padt verder. “Daarom wil ik dat iedereen goed beseft dat slecht gedrag mogelijk anderen kan besmetten en dat er daardoor mensen in het ziekenhuis terecht kunnen komen. Men is jong en men wil wat, dat kan ik begrijpen, maar we leven nu eenmaal in heel barre tijden en we moeten allemaal inspanningen doen om zo snel mogelijk van het virus af te raken.”

Respect voor politie

Burgemeester Guido De Padt is ook teleurgesteld in hoe de politie in de stad aangepakt wordt nadat ze iemand terechtwijzen: “In de plaats van toe te geven dat men slecht bezig is, gaat men agenten uitschelden. Dat begrijp ik niet”, zucht De Padt. “De politie zet zich in om een einde te maken aan bepaalde wantoestanden, dan moet men als burger ook eerbied hebben voor die mensen. Ik wil dat iedereen begrijpt dat de agenten ook veel risico’s nemen om anderen de regels te doen naleven. Heb respect!” 

kasto80

Meest gelezen