André van Duin en Corrie van Gorp.

Actrice Corrie van Gorp overleden in haar slaap, André van Duin en Nederland verliezen "mevrouw De Bok"

In Nederland is actrice, danseres en zangeres Corrie van Gorp (78) in haar slaap overleden. Dat heeft haar familie bekendgemaakt. Bij ons werd Van Gorp vooral bekend dankzij de hilarische revues met komiek André van Duin en Frans van Dusschoten. Haar bekendste typetje is wellicht mevrouw De Bok. Daarnaast scoorde Van Gorp een mooi aantal carnavaleske hits.

Corrie van Gorp was een manusje-van-alles op de planken. Ze stond bekend als danseres, zangeres, actrice en comédienne. Begin jaren 70 brak ze door toen ze met Willem Nijholt optrad in theatershows van Wim Sonneveld. 

Na een hoofdrol in de musical "Een kannibaal als jij" van Freek de Jonge en Bram Vermeulen was Van Gorp in 1974 voor het eerst te zien in een revue van André van Duin. Naast "moppenaangever" Frans van Dusschoten was ze jarenlang een bekend gezicht in het erg populaire revuegezelschap.

Van Gorp speelde later in de televisie- en theatershows van André van Duin en scoorde solo een aantal grote hits, waaronder "Me soesafoon", "Zo slank zijn als je dochter", "Alie van de wegenwacht" (beluister hieronder) en "Ik ben tamboer".

Met Van Duin vertolkte Van Gorp de bekende typetjes meneer en mevrouw De Bok, waarmee ze samen in 2009 een televisie-comeback maakten in de wekelijkse "Dik voormekaar show". De teksten van Van Gorp, Van Duin en Van Dusschoten stonden vaak bol van de dubbelzinnigheden.

Van Gorps laatste optreden dateert van 2009. Ze trok zich terug uit het openbare leven. In 2018 werd in het Oude Luxor Theater in Rotterdam als eerbetoon nog een vitrine ingericht met de originele kleding van mevrouw De Bok.

BEKIJK en geniet hier nog eens van de dynamiek tussen meneer en mevrouw De Bok in een Frans restaurant:

Meest gelezen