Wie is de "masked reader"? Kinderen moeten in Zottegem raden wie de gemaskerde voorlezer is

Een basisschool in Zottegem deelt deze week op sociale media dagelijks een filmpje waarin iemand voorleest met een masker op. Ze willen zo de Voorleesweek op een ludieke én coronaveilige manier doorkomen. Kinderen moeten tegen 's avonds telkens raden wie de "masked reader" is.

In normale omstandigheden zouden tijdens de Voorleesweek ouders, grootouders, juffen en meesters, kinderen voorlezen bij de vleet. Fysiek welteverstaan. Door corona kan dit niet en wordt heel veel digitaal gedaan. Vrije Basisschool Grotenberge in Zottegem post iedere ochtend een filmpje met een gemaskerde lezer of lezeres. De stem is vervormd zodat het extra moeilijk wordt om te raden wie achter het masker, of in het kostuum zit. 

Mysterieuze lezer

De school wil het op deze manier extra spannend maken voor de kinderen die luisteren. Want wie is die mysterieuze persoon achter dat masker? De kinderen moeten na een dag raden wie de lezer of lezeres was. Op het einde van iedere dag komt dan de grote onthulling. 

Naast de leuke filmpjes, wordt er ook nog gewoon voorgelezen op school, over Sinterklaas bijvoorbeeld. In andere klassen lezen kinderen aan elkaar voor. Heel soms komt een ouder of grootouder digitaal in de klas iets vertellen. Want: "Voorlezen is een aanzet tot heel veel leesplezier!", zeggen ze op de school.

kasto80

Meest gelezen