Extra activiteiten voor jongeren moeten verveling tegen gaan en relletjes voorkomen in Genkse wijken

Door de coronamaatregelen is er weinig te doen en dat leidt tot problemen in enkele Genkse wijken. Zo werd er al vuurwerk afgestoken en worden jongeren via sociale media aangezet om de politie uit te dagen. Daarom wil de stad samen met de jongeren en met Jeugdwelzijnswerk Gigos bekijken wat ze daaraan kan doen. 

"In tegenstelling tot sportverenigingen mogen we met jeugdwelzijnswerk nog met 8 personen een activiteit organiseren", zegt Rob Bijnens van jeugdwelzijnswerk Gigos. Uiteraard gebeurt dat met alle veiligheidsmaatregelen. 

“Omdat we voelen dat het contact tussen jongeren zo belangrijk is, gaan we daarop inzetten. We zijn met te weinig medewerkers om al die groepjes aan te sturen, maar we gaan de ‘oude jongeren’ aanspreken om zich te ontfermen over zo’n groep van 8. Er zijn ook al vrijwilligers die zich aangemeld hebben." 

Jongeren missen vooral het contact met elkaar, dus daar zetten we op in.

“Het is ook belangrijk dat we luisteren naar de jongeren zelf en hen vragen waar ze het moeilijk mee hebben. We gaan hen een podcast laten maken waarin ze hun grieven kwijt kunnen”, zegt Bijnens. "En we gaan in de wijken affiches hangen."

"Voor heel wat jongeren is het jeugdwelzijnswerk nog het enige wat er buitenshuis te doen valt. Dus moeten we daarop extra inzetten en dan zullen de relletjes vanzelf afnemen”, zegt Bijnens.

Meest gelezen