Fietsen door de Bomen valt opnieuw in de prijzen: “Nog meer bekendheid voor Limburg”

Het Limburgse fietsproject "Fietsen door de Bomen" in Bosland heeft de internationale Dezeen Award gekregen voor "Beste Architectuur en Infrastructuur van het jaar". Het is ondertussen al de vijfde internationale prijs voor het project.

"Fietsen door de Bomen" werd door het Londense tijdschrift Dezeen uitgeroepen tot het project met de beste architectuur en infrastructuur van 2020. Dezeen is het meest invloedrijke tijdschrift ter wereld als het over architectuur, interieur en design gaat. Maandelijks heeft Dezeen zo’n drie miljoen lezers en dus is de verkiezing een goede zaak voor Limburg. Dat zegt ook gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Limburg, Igor Philtjens: “Met deze award geven we Limburg nog meer bekendheid, want de winnaars worden op grote schaal gepromoot bij de miljoenen lezers van Dezeen.”

Al de vijfde prijs voor "Fietsen door de Bomen"

"Fietsen door de Bomen" haalde het uiteindelijk voor nog vijf andere internationale projecten uit Londen, Kopenhagen en Israël. Het is intussen al de vijfde prijs voor het Limburgse fietsproject. Het won eerder al een Duitse “Iconic Award”, een “International Design Award” uit Amerika, een Australische “World Landscape Award” en het werd  bekroond door de Belgisch-Luxemburgse staalbouwwedstrijd "Infosteel". 

Sinds de opening in juni 2019 kwamen er al meer dan 460 000 mensen naar "Fietsen door de Bomen". “Een mooie erkenning, die bevestigt dat we Limburg wereldwijd op de kaart blijven zetten als innovatieve fietsbestemming”, besluit Philtjens.

Bekijk hier de reportage van "Het Journaal" over de opening van "Fietsen door de Bomen" in juni 2019:

Videospeler inladen...

Meest gelezen