Foto: Radio 2

Gemeente Bornem zet zelf pakjesdienst op poten voor lokale handelaars: "Erg welkom want ik zat met de handen in het haar"

Het oude postgebouw van Bornem doet nu dienst als pakjesdienst. Lokale handelaars kunnen er hun pakjes gaan afgeven en van daaruit brengt het gemeentepersoneel ze gratis naar de klanten thuis. "Hopelijk zal dit mensen ertoe aanzetten om te kopen bij handelaars in hun buurt", zegt Nadine Moons, die twee kledingwinkels uitbaat in Bornem. 

Nadine Moons (foto bovenaan dit artikel), die een dames- en een herenkledingwinkel heeft in de Boomstraat, is erg blij met de nieuwe pakjesdienst. "Toen we zagen op het nieuws dat Bpost extra kosten zou aanrekenen voor minder service, zakte de moed ons in de schoenen. Ik vroeg me af hoe ik dat ging aanpakken en wou mijn vader, mijn man en mijn kinderen al inschakelen om pakjes rond te brengen. Maar toen kwam het verlossende nieuws dat de gemeente de pakjes gratis gaat rondbrengen. Hopelijk zal dat mensen ertoe aanzetten om de grote websites opzij te zetten, en te denken aan hun lokale handelaars. Zij zorgen voor een gezellig centrum."

We willen onze handelaars een hart onder de riem steken

Stefaan De Landtsheer, schepen voor lokale economie (IedereenBornem)

Het initiatief komt van schepen voor lokale economie Stefaan De Landtsheer (IedereenBornem, links op foto onderaan dit artikel). "Het idee speelt al langer in mijn hoofd, sinds het begin van de coronacrisis, maar het is wat actueler geworden sinds we het postgebouw hebben gekocht, en sinds de tweede coronagolf. We willen de handelaars een hart onder de riem steken en we zullen ons best doen om de pakjes zoveel mogelijk de volgende dag op de bestemming te krijgen."

Veel helpende handen

De nieuwe pakjesdienst werd mogelijk omdat heel wat mensen er hun schouders onder hebben gezet. "Graag wil ik iedereen daarvoor bedanken", zegt schepen De Landtsheer. "De clustermanager die alles snel heeft uitgewerkt, onze deskundige Wouter Schelfhout (rechts op foto onderaan), maar ook de sportdienst die medewerkers ter beschikking heeft gesteld om pakjes rond te brengen. Ook de mensen van het cultureel centrum die bereid zijn om tot 's avonds de pakjes te ontvangen. Hopelijk krijgt dit initiatief navolging in andere gemeenten."

Meest gelezen