BELGA/MAETERLINCK

Gent onderzoekt of trajectcontrole in de stad mogelijk is

Gent wil weten of het mogelijk is om in de stad een trajectcontrole in te voeren. Met zo’n trajectcontrole wordt het verkeer over een lang stuk gevolgd en wordt er gecontroleerd of iedereen zich aan de snelheidsbeperkingen houdt. 

Begin dit jaar deed raadslid Joris Vandenbroucke (SP.A) de suggestie om naar het voorbeeld van de stad Mechelen ook op de wegen van Gent trajectcontroles uit te voeren. Uit politiecijfers blijkt telkens opnieuw dat het aantal snelheidsovertredingen hoog blijft en dat er klachten blijven over straatracers. De stad bekijkt nu effectief of zo’n trajectcontrole mogelijk is. 

Proefproject

Gent zal in de nabije toekomst met de politie en het mobiliteitsbedrijf samen zitten om de mogelijkheden te bekijken. Waarschijnlijk zal alles beginnen bij een proefproject. Op welke routes trajectcontrole gehouden zou worden, is nog niet bekend. 

kasto80

Meest gelezen