Beyoncé Knowles.
imago images/Future Image

Beyoncé domineert de Grammy's met 9 nominaties, Dua Lipa en Taylor Swift volgen met elk 6 nominaties

De "queen of pop" Beyoncé Knowles domineert opnieuw de muziekscene in de VS met 9 Grammy-nominaties, waaronder die voor nummer van het jaar en album van het jaar. De nominaties werden door de Recording Academy bekendgemaakt in een online-evenement. De Grammy's zijn de belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen en zullen op 31 januari worden uitgedeeld.

Beyoncé was in het verleden al 79 keer genomineerd voor een Grammy. Daarvan sleepte ze al 24 beeldjes in de wacht. Ook nu voert ze de lijst aan, voor twee andere succesvolle zangeressen: de Britse van Kosovaarse origine Dua Lipa en de Amerikaanse Taylor Swift, die elk zes keer zijn genomineerd. Rapper Roddy Ricch, van de hit "The box", kreeg ook zes nominaties achter zijn naam.

De Texaanse rapster Megan Thee Stallion, amper 25 jaar en door het magazine Time getipt als een van de meest invloedrijke persoonlijkheden van het jaar, komt in aanmerking voor vier Grammy's, waaronder die van ontdekking van het jaar.

Bij de nominaties ook veel verwijzingen naar de Black Lives Matter-beweging, zoals het nummer "Black parade" van Beyoncé, "The bigger picture" van rapper Lil Baby, of "I can't breathe" van H.E.R.

Het is nog niet bekend of de Grammy-ceremonie met presentator Trevor Noah, met of zonder publiek zal worden uitgezonden. Dat zal afhangen van de evolutie van de coronapandemie.

Meest gelezen