Radio 2

Inwoners Rummen versieren zelf eigen dorpsplein met 45.000 ledlampjes

In Rummen, een deelgemeente van Geetbets, hebben tien inwoners op eigen initiatief het dorpsplein versierd. Ze hebben ook 400 kerstbomen met bijhorende kerstverlichting verkocht. Bedoeling is dat de mensen de verlichte kerstboom voor hun woning plaatsen. 

De drijvende kracht achter de kerstversiering is de 56-jarige lokale slager Eddy Jonckers. Eddy is afkomstig van Zoutleeuw, maar woont al 28 jaar in Rummen. Hij wilde wat kerstsfeer brengen in het dorp. Hij lanceerde een oproep en negen mensen sprongen mee op de kar.  De tien noemen zichzelf "De Sfeermakers". 

Moldavië

De Sfeermakers hebben ondertussen al het dorpsplein versierd. Ze gebruikten daarvoor 45.000 ledlampjes.  Ze plaatsten ook een kerststal met levensgrote beelden op het plein. "Mensen vinden het tof", aldus Eddy. Op een dag zag hij drie jongeren die foto's aan het maken waren. Het bleek te gaan om drie seizoensarbeiders uit Moldavië, die aan het werk zijn in de streek.

400 kerstbomen

Na het dorpsplein wilden De Sfeermakers ook de straten van Rummen aanpakken. Ze hebben daarvoor een grote verkoopactie van kerstbomen opgezet. Voor 25 euro konden de mensen een kerstboom en 700 ledlampjes kopen. Vierhonderd inwoners gingen daarop in. Het is bedoeling dat ze de versierde kerstboom voor hun woning plaatsen.

Meest gelezen