Radio 2

Jacqueline (80) viert verjaardag met kartonnen familieleden: “Ze dacht dat we écht voor haar raam stonden”

Een familie uit Hamme heeft oma Jacqueline een onvergetelijke 80e verjaardag bezorgd: ze lieten foto's van zichzelf printen op levensgrote kartonnen borden. De kinderen en kleinkinderen deden dat omdat een echt verjaardagsfeest door het coronavirus uit den boze is.

Toen Jacqueline Ost uit Moerzeke, bij Hamme, op haar 80e verjaardag wakker werd en de rolluiken naar boven deed, schrok ze zich een ongeluk: al haar kinderen en kleinkinderen stonden voor het raam. Klein detail: het waren geen mensen van vlees en bloed, maar levensgrote foto’s. 

We hebben onszelf op karton laten printen zodat we toch bij haar verjaardag konden zijn

Hilde De Lamper, dochter Jacqueline

“Onze moeder wou een groot feest geven voor de hele familie, maar door het coronavirus kon dat niet doorgaan”, vertelt dochter Hilde De Lamper. “Ze vond dat heel erg en daarom hebben we besloten om onszelf op karton te laten printen. Zo waren we toch bij haar die dag!”

"Ze geloofde het echt"

“We zijn in totaal met 20”, gaat De Lamper verder. “We hebben van ieder van ons een foto gemaakt van kop tot teen. Ze zijn dan geprint op karton. Ik moet toegeven: het ziet er echt écht uit. Om 06.30u zijn we naar haar huis gegaan en hebben we de foto’s heel stil voor het raam geplaatst. Daarna zijn we snel weggevlucht. Naar ’t schijnt schrok ze zich een ongeluk toen ze ons daar allemaal zag staan. Ze dacht ook dat we echt waren. Ze heeft nog staan wuiven, maar er kwam natuurlijk geen antwoord”, lacht De Lamper.

Afwisseling aan de keukentafel

Ook al zijn de 20 kartonnen familieleden intussen naar de garage verbannen, toch kan Jacqueline Ost er af en toe eentje binnen halen: “Ik heb haar gezegd dat ze kan afwisselen”, zegt De Lamper nog. “Ze kan ons om beurt aan de keukentafel zetten”, lacht ze. “Het was in ieder geval een heel mooie verjaardag. We hopen dat ze nog lang en gezond bij ons kan zijn zodat we volgend jaar écht bij haar kunnen zijn.”

Radio 2
kasto80

Meest gelezen