BMW

Mechelen blijft inwoners aansporen om elektrische deelwagens te gebruiken: "Angst voor elektrische wagens overwinnen"

Mechelen gaat de promotiecampagne voor elektrische deelauto's verlengen. Iedere Mechelaar krijgt een korting van 10 euro op zijn of haar eerste rit met een elektrische deelauto. Die campagne startte een half jaar geleden, maar wordt nu dus verlengd. "Dat duwtje in de rug is nodig, want mensen hebben toch nog wat koudwatervrees om voor elektrisch te gaan", zegt schepen Vicky Vanmarcke (Open VLD).

"Een elektrische deelwagen uitproberen is vaak wel spannend", vertelt Vanmarcke. "De mensen vragen zich af hoe die auto rijdt en hoe je die moet opladen. Met onze korting van 10 euro op de eerste rit willen we mensen toch overtuigen om de stap te zetten. We zien in de cijfers dat de mensen die het uittesten, daarna ook vaker naar een elektrische deelwagen grijpen."

Koploper

Mechelen is koploper van steden die elektrische deelwagens aanbieden. "Meer dan één op de vier deelwagens in Mechelen is elektrisch. Daarmee zijn we de stad die de beste elektrische deelmobiliteit aanbieden", zegt Vanmarcke. "In 2021 komen er opnieuw 40 deelwagens bij. De helft daarvan zal elektrisch zijn. Zo willen we nog meer inzetten op elektrische wagens."

Meest gelezen