Pixabay

De Warmste Brievenactie: schrijf eens een brief naar iemand die het moeilijk heeft

In Deinze kan je een reuzengrote krijttekening bewonderen op het Sint-Poppoplein. Het is er getekend als aftrap van de Warmste Brievenactie voor de Warmste Week. Het initiatief wordt gelanceerd door meerkamper Thomas Van Der Plaetsen. Je kan een brief schrijven naar een (ex-)kankerpatiënt of iemand die het moeilijk heeft: "Dat kan écht deugd doen."

In de weken voor de finaleweek van de Warmste Week, van 18 tot en met 24 december, blijven de warme initiatieven ieders hart beroeren. Ook meerkamper en sportatleet Thomas Van Der Plaetsen zet zijn beste beentje voor. Hij lanceert de Warmste Brievenactie. Dat gebeurde officieel afgelopen zaterdag met een enorm grote krijttekening op het Sint-Poppoplein in Deinze. De actie wordt georganiseerd door de Back on Track Foundation dat de sporter een paar jaar geleden uit de grond stampte.

(lees verder onder de foto)

Warmste Brieven

"De Warmste Brievenactie" zoekt vrijwilligers die brieven willen schrijven naar mensen die door een moeilijke periode gaan. Dat kunnen (ex-)kankerpatiënten zijn, maar ook andere mensen die omwille van andere redenen positieve en bemoedigende woorden nodig hebben. 

Bemoedigende woorden helpen in een moeilijke periode

Meerkamper Thomas Van Der Plaetsen

"We willen mensen aanzetten brieven te schrijven naar anderen die wat steun kunnen gebruiken", zegt Van Der Plaetsen. "We brengen ook mensen die een brief willen krijgen samen met de schrijvers. We hopen over heel Vlaanderen schrijvers en aanvragers te kunnen vinden." En Van Der Plaetsen kan getuigen dat een brief deugd doet. Toen hij zelf met een kankerbehandeling bezig was kreeg hij veel post en brieven: "Bemoedigende woorden helpen in een periode waarin het allemaal wat moeilijker gaat."

Back on Track

De Back on Track Foundation is een fonds dat (ex-)kankerpatiënten wil helpen een perspectief te zien naar de toekomst toe. Voor Van Der Plaetsen komt dat initiatief heel dicht bij zijn eigen hart. Hij kreeg zelf teelbalkanker op jonge leeftijd. Hij onderging chemotherapie en probeerde zijn leven na de behandeling snel "Back on Track" te krijgen, letterlijk vertaald: terug op het goede spoor. Van Der Plaetsen startte het fonds in 2015 na zijn ervaring met de ziekte en wil zo andere (ex-)kankerpatiënten helpen.

De Warmste Brievenactie kreeg afgelopen zaterdag de kick-off met een grote krijttekening op het Sint-Poppoplein in Deinze. Kunstenares Sonja Mazereel tekende een reuzengrote post-it op het plein. Vrijwilligers die brieven willen schrijven, mensen die graag een brief krijgen, kunnen zich aanmelden via de website van De Warmste Week.

kasto80

Meest gelezen