Radio 2

Minnewaterpark in Brugge krijgt een opknapbeurt: "Nieuwe wandelpaden en connectie met het water"

Het Minnewaterpark in Brugge zal er in de toekomst helemaal anders uitzien. Het populaire park aan de Vesten krijgt nieuwe wandelpaden en het water in het park zal beter zichtbaar zijn. Er zal ook een ontmoetingsplek komen, met ziteilanden vol bloemen en groen. 

Het romantische Minnewaterpark is een van de meest populaire parken van de stad Brugge. Voor een massa toeristen is het de toegangspoort tot Brugge, duizenden muziekliefhebbers hebben er hun jaarlijkse afspraak met het Cactusfestival en tal van verliefde koppels lieten zich verleiden tot een kus aan The Lake of Love.

"Het park werd 40 jaar geleden aangelegd, maar nu is het tijd voor vernieuwing", zegt schepen van Openbaar Domein, Mercedes Van Volcem (Open VLD). "We gaan alle wandelpaden vernieuwen en het park zal ook meer connectie hebben met het water. Nu is er veel begroeiing en oogt het wat verwilderd. Er is dus geen rechtstreeks contact mogelijk met het water. Het is de bedoeling om het Minnewaterpark meer open te trekken. Dat zal een zeer mooi effect geven."

Ontmoetingsplaats

Ter hoogte van de ingang aan de Vesten verdwijnt het dambord om plaats te maken voor een nieuwe ontmoetingsplek, met ziteilanden vol bloemen en groen. Er worden wel maar 20 extra bomen geplant. “Door de evenementen die in het park worden georganiseerd, zijn er op dit vlak weinig mogelijkheden. Een boom pal voor het podium is natuurlijk niet wenselijk. De plannen werden besproken met de organisatoren van het Cactusfestival en van Feest in ’t Park.”

De vernieuwsingswerken aan het Minnewaterpark starten in principe na de zomer van volgend jaar.

Meest gelezen