Caroline (links) & Britt (rechts)
Villa Popcorn

Ook dit was 2020 - Caroline vecht tegen borstkanker tijdens lockdown: "Toen beslist om eigen zaak te starten" 

Een bijzonder moeilijk jaar, dat was 2020 voor velen. Ook voor Caroline Selderslag (43) uit Leuven, die tijdens de eerste lockdown de diagnose van borstkanker kreeg. Tijdens haar gevecht kiest Caroline bewust voor een ander leven. Ze zegt haar job op en richt samen met vriendin Britt Van Hullebusch een eigen bedrijf op. "Soms is het tijd om te gaan voor iets wat je altijd al hebt willen doen", zegt Caroline aan Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel. "En dat ook op niet zo'n evidente momenten."

Op 18 maart gaat ons land in lockdown. Alle niet-essentiële winkels sluiten, we moeten thuisblijven en enkel essentiële verplaatsingen worden nog toegestaan, ... . Kortom het land gaat op slot. Nieuws dat bij velen hard aankomt, ook bij Caroline Selderslag uit Leuven. Al krijgt Caroline een dag later, op 19 maart, nog moeilijker nieuws te verwerken. In het ziekenhuis krijgt ze te horen dat ze borstkanker heeft. "Vechten tegen borstkanker in zo'n moeilijke periode is niet evident", zegt Caroline. "Ik ben op 1 april geopereerd en lag daarna een tijdje in het ziekenhuis. Helemaal alleen, er mocht geen bezoek komen. Dat was een coronamaatregel waar ik het ontzettend moeilijk mee had." 

Ik wou al jaren stoppen als onthaalmoeder, maar vond de moed niet om dat te doen. 

Caroline Selderslag, Villa Popcorn

In die periode ben ik beginnen na te denken over mijn toekomst. "Ik werkte toen al 13 jaar als onthaalmoeder", legt Caroline uit. "Ik had een hernia, ontzettend veel pijn aan mijn knieën, maar ik deed verder met mijn job. Ik kreeg het niet over mijn hart om te stoppen. Maar toen ik de diagnose van borstkanker kreeg, besefte ik dat dit het moment was om ermee te stoppen. Om voor iets anders te gaan." 

Au pair in New York

Een bezoek van Britt Van Hullebusch (de dochter van Britt zat ooit in de opvang van Caroline) leidde tot de carrièreswitch. "Toen ik hoorde dat Caroline borstkanker had, ben ik haar gaan opzoeken. Ik wou haar een hart onder de riem steken. Ze is altijd zo goed geweest voor de kinderen, nu was het aan mij om haar te helpen." Tijdens het bezoekje werd er al snel over dromen en de toekomst gepraat. "We zaten onmiddellijk op dezelfde golflengte", zegt Caroline. "Allebei wilden we iets nieuws, en iets doen voor kinderen leek ons fantastisch. Vroeger heb ik nog drie jaar lang als au pair in New York gewerkt. Daar ging ik met de kinderen vaak naar verjaardagsfeestjes. En die feestjes in Amerika zijn gigantisch, met alles erop en eraan. Dat wou ik ook doen in België, zo'n verjaardagsfeestjes organiseren. En Britt ging hierin onmiddellijk mee. Op het einde van haar bezoekje waren we collega's."

Ook op moeilijke momenten kan je heel wat bereiken

Caroline Selderslag, Villa Popcorn

Intussen zijn Caroline volop bezig met "Villa Popcorn", waar je kant-en-klare verjaardagsfeestjes kan bestellen. "We hopen binnenkort officieel van start te gaan, we hebben ontzettend veel werk verzet. Veel tijd om ziek te zijn, heb ik dus niet", zegt Caroline (die intussen bestralingen krijgt). "Doordat ik een nieuwe uitdaging had, ben ik er volledig voor gegaan. En dat is mijn redding geweest. Ik voel me goed op dit moment. Ik krijg enorm veel steun van familie en vooral mijn man. En met Britt schrijf ik nu een verhaal waar ik al ontzettend lang van droom. Het toont aan dat je op geen enkel moment de moed mag laten zakken, maar dat je ook op moeilijke momenten heel wat kan bereiken." 

Villa Popcorn

Meest gelezen