Foto: Thea Weitjens

Ook dit was 2020 - Thea uit Rillaar maakt op haar 80e kinderdroom waar: "Slapen tussen de bomen in eigen boomhut"

In de geschiedenisboeken zal het jaar 2020 omschreven worden als het jaar waarin het coronavirus de wereld domineerde. Het jaar waarin we in lockdown gingen en meer dan 15.000 Belgen stierven aan het virus. Maar voor sommigen was het ook een jaar met mooie momenten, een jaar van positieve verandering, een jaar om nooit te vergeten. Dat is het toch voor Thea Weitjens uit Rillaar. Op haar 80ste heeft ze eindelijk haar kinderdroom gerealiseerd: een eigen boomhut om in te slapen. 

"Ik ben iemand die altijd graag in de buitenlucht heeft geslapen", begint Thea Weitjens haar verhaal. "Als kind gingen we vaak kamperen en toen sliepen we met een hangmat tussen de bomen. Ik deed dat ontzettend graag. En dat gevoel wou ik terug. Daarom dat ik in mei een boomhuttenvakantie in Frankrijk had geboekt. Ik wou dat met alle kinderen en vriendjes doen. Helaas strooide corona roet in het eten en bleef het slapen in een boomhut vooralsnog een droom." 

Boomhut

Maar Thea bleef niet bij de pakken zitten en kwam op het idee om zelf een boomhut te bouwen. Daarvoor nam ze een ervaren boomdeskundige onder de arm. "Je kan niet zomaar een boomhut beginnen te bouwen, je moet toch kijken welke hut er bij de boom past. En kijk, het is een prachtexemplaar geworden, drie meter hoog in de lucht, net zoals ik de hut wou."

Een perfect jaar, dankzij de boomhut

Thea Weitjens

Intussen heeft Thea al heel wat nachten in de boomhut geslapen. Maar ook overdag wordt de hut gebruikt. "Niets zo leuk om ook overdag even in de boomhut te zitten, in het zonnetje", zegt Thea. "Dan voel je je even weg van de wereld en vergeet je de zorgen. Dankzij de boomhut is dit een fantastisch jaar voor mij geworden. Ik had na de zomer een heel slecht gevoel, maar nu is dat gevoel helemaal weg. En mocht het opnieuw een moeilijke zomer worden, wel dan ga ik gewoon in mijn boomhut zitten en genieten." 

Meest gelezen