Facebook

Politie Druivenstreek gaat extra patrouilleren na samenscholingen afgelopen weekend

De politie van de Druivenstreek gaat extra patrouilleren na enkele samenscholingen afgelopen weekend in Hoeilaart. Zaterdag werden Brusselse voetballers betrapt op het voetbalveld van ERC Hoeilaart, en zondag was er een grote bijeenkomst aan de Koninklijke Loge van de hippodroom in Groenendaal. “Dat kan absoluut niet”, aldus de burgemeester van Hoeilaart. 

Zaterdag kreeg de politie van de Druivenstreek een oproep van de voorzitter van voetbalclub ERC Hoeilaart dat er jongeren op het veld aan het voetballen waren. Ook burgemeester Tim Vandenput (Open VLD) werd op de hoogte gebracht: “Het ging om Brusselse jongeren die aan het trainen waren. Een politiepatrouille is ter plaatse gegaan en de jongeren werden geïdentificeerd. Er was ook een minderjarige bij. De jongeren hebben een proces-verbaal gekregen omdat ze het samenscholingsverbod overtreden hadden.”

Stille bijeenkomst

Ook zondag was er een grote bijeenkomst aan de Koninklijke Loge van de hippodroom in Groenendaal. Via sociale media werden daarvan foto’s gedeeld. “Zowel het Agentschap Natuur en Bos als de eigenaar waren niet op de hoogte. Intussen weet ik dat het om een stille bijeenkomst ging om te rouwen om het overlijden van een moeder met twee kinderen. Dit is enkel om te kaderen, want het praat niet goed dat de mensen daar met veel te veel op een kleine oppervlakte aanwezig waren", aldus Vandenput. 

De meeste mensen houden zich goed aan de regels, het is jammer dat een kleine groep dat niet doet
Burgemeester Tim Vandenput

De burgemeester heeft nu aan de politie gevraagd om meer controles te doen rond de speelvelden in de gemeente. Tegelijk reikt de burgemeester ook de hand naar het Agentschap van Natuur en Bos. “De boswachters op het terrein moeten de toestand in het bos controleren, maar het Agentschap heeft veel te weinig mensen op het grondgebied. Dan gebeuren er natuurlijk zulke zaken. Het is jammer dat een kleine groep zich niet aan de regels houdt. Iedereen is gelijk voor de wet.”

Meest gelezen