Pukkelpop en Muziekodroom gaan samenwerken: “Meer aanbieden dan enkel de grote evenementen”

De organisatie achter Pukkelpop, Humanistische Jongeren, en de Muziekodroom in Hasselt gaan een samenwerking aan. Pukkelpop zal letterlijk en figuurlijk investeren in de uitbouw van de Muziekodroom om klaar te zijn voor de toekomst. Er zullen meer activiteiten zijn van Pukkelpop doorheen het jaar en niet enkel in augustus. MOD krijgt door de samenwerking een constante toestroom aan jonge mensen en talent.

De gesprekken tussen MOD (Muziekodroom), en Humanistische Jongeren, de organisatie achter Pukkelpop, waren al langer aan de gang. Maar de coronacrisis enerzijds en de vraag van de Vlaamse overheid om op zoek te gaan naar samenwerkingsverbanden anderzijds, zorgden ervoor dat de samenwerking er sneller kwam dan verwacht. 

We kunnen doorheen het jaar meer met muziek bezig zijn dan nu en we zijn daar vrij ambitieus in
Chokri Mahassine, organisator Pukkelpop

De samenwerking zal op verschillende manieren te merken zijn, al zal de Muziekodroom blijven wat het is, zegt Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine: “We versterken eigenlijk het team van MOD. Als het nu gaat over boekingen helpen vastleggen, over hoe je het best te werk gaat of over vernieuwing en talenten zoeken. We proberen te helpen waar het kan.” Mahassine ziet het breed en wil de samenwerking zoveel mogelijk benutten: “We willen jongeren veel meer aan te bieden dan grote evenementen waar we nu mee bezig zijn. Zo kunnen we ook doorheen het jaar shows doen, er zullen ook repetitielokalen zijn, er zullen ook lessen gegeven worden. Eigenlijk kunnen we veel meer met muziek bezig zijn dan op dit moment het geval is. En we zijn daar nogal vrij ambitieus in", zegt de organisator.

Muziekodroom ook tevreden

Ook de organisatie van de Muziekodroom is blij met de samenwerking. “Ze hebben bij Humanistische Jongeren een constante toestroom van jonge mensen en talent. Daarnaast hebben ze ook een enorme kennis in de sector. Die dingen kunnen ons zeker helpen”, zegt Dries Vanderheyden van de Muziekodroom.

Meest gelezen