Teksten in het dialect in Zutendaalse straatbeeld om inwoners een hart onder de riem te steken

In Zutendaal zijn er vanaf deze week opbeurende teksten in het dialect te lezen. De boodschappen zijn bedoeld om in deze bizarre coronatijd en winterperiode de inwoners een warm hart onder de riem te steken.

Zutendaal hangt vanaf deze week vol met warme boodschappen in het dialect. Het is deel van de actie #warmzutendaal die het gemeentebestuur op poten heeft gezet. Op verschillende manieren lanceert de gemeente de actie om inwoners bij te staan in deze opmerkelijke tijden. Het past in het Zutendaalse imago, vindt schepen van communicatie Dirk Smits (N-VA):  "Zutendaal is een warme gemeente. Het welbevinden van onze inwoners is iets waar we veel belang aan hechten. We hopen dat mensen die het moeilijk hebben hiermee voelen dat we er ook nu voor hen zijn."

Ve loate deîndaner nee los

Op vlaggen, een groot spandoek en grote infoborden of via het gemeentelijk infoblad, sociale media en op de website van Zutendaal zullen de spreuken in het dialect te lezen zijn. De hoofdspreuk luidt: “Ve loate deîndaner nee los”, wat zoveel betekent als "We laten elkaar niet los". Daarnaast zijn er ook nog verschillende varianten van de boodschap te vinden over heel de gemeente, gemaakt door Zutendaalse kunstenaar Julio Colomo. 

Meest gelezen