Twintiger veroordeeld tot 2 jaar cel voor valse bommelding

De correctionele rechter heeft een man van 24 uit Antwerpen veroordeeld tot twee jaar cel en een boete voor een valse bommelding. De man stond op dat moment onder elektronisch toezicht en werd eerder al veroordeeld voor een andere valse bommelding.

Op 21 oktober 2019 verscheen op Twitter de melding dat er twee zakken met bommen verstopt waren op treinen tussen ons land en Nederland. "Haal onze broeders terug uit Syrië, anders zijn de gevolgen voor u", stond er in het bericht het bericht. Drie treinen werden volledig uitgekamd, maar er werd niets verdachts gevonden.

Man ontkent

De speurders kwamen via het IP-adres terecht bij de stiefvader van de twintiger, die op hetzelfde adres woont. De twintiger ontkende dat hij de valse bommelding had verstuurd maar de rechtbank vond zijn schuld bewezen. De man werd veroordeeld tot twee jaar cel en een boete van 2.400 euro. 

Strafblad

De twintiger is geen onbekende voor het gerecht. Eerder is hij al veroordeeld tot vier jaar cel als leider van een jongerenbende. De bende was verantwoordelijk voor de rellen in de Antwerpse wijk Luchtbal die in de zomer van 2016 waren uitgebroken na de hardhandige arrestatie van een jongeman. Hij werd ook al veroordeeld tot een celstraf met uitstel voor een andere valse bommelding. Toen had hij via Twitter gedreigd met een bomaanslag op de politietoren aan de Oudaan.

Meest gelezen