Het verhaal achter de spectaculaire videoclip van Brihang: "Sommigen denken dat ik alles in scène heb gezet"

Muzikant Brihang maakte een opvallende videoclip bij zijn liedje “Ver weg”. Hij staat er op een paal midden in de zee. Het is gefilmd met een drone in één lang shot. Brihang is van Knokke-Heist en keek zijn hele jeugd lang op die weerpaal, waar ze metingen doen.

De clip start in een appartement met zicht op zee waar zijn vriendin met hun kindje aan het spelen is. De camera vliegt uit het appartement en zweeft over het strand en de zee tot je Brihang ziet rappen op de weerpaal.

Bekijk hier de videoclip van Brihang (en lees voort onder de video):

Jeugdherinnering

“Heel mijn jeugd keek ik naar die paal in de zee”, zegt Brihang. Hij groeide op in Knokke-Heist. “Ik wou er al lang iets mee doen.” Brihang kon mee met een boot voor een algemeen onderhoud van de weerpaal. “We gingen met een bootje van Zeebrugge naar die paal. Het was een dik half uur varen. Ik ben er opgeklommen met een speciaal veiligheidsharnas en reddingsvest. Ik moest daar zelfs een opleiding bij de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) voor volgen in Brugge”, zegt hij.

De clip is opgenomen in één lange take. “Ik stond ongeveer 3 uur op die paal. We hebben dat enkele keren opnieuw gedaan. Maar ook niet meer dan nodig, want de dronepiloot had schrik dat de drone in zee ging storten.”

Mysterie

Brihang kreeg al veel reacties op de clip. “Ze zijn heel lovend. Maar veel mensen vragen zich af hoe we het gemaakt hebben. Sommigen denken dat het in scène is gezet en met special effects is gemaakt. Of dat ik er met een helikopter naartoe gevlogen ben. Neen dus, het was eigenlijk echt een stunt.” 

Meest gelezen