KBO Lanaken-Kesselt

Volledige kleuterschool in Lanaken in quarantaine na besmetting met coronavirus

In Veldwezelt in Lanaken zal kleuterschool "Het Wezeltje" deze week volledig in quarantaine gaan. Afgelopen weekend kwam aan het licht dat er een leerkracht besmet was met het coronavirus.

Nadat bekend raakte dat een leerkracht van de kleuterschool in Veldwezelt besmet was met het coronavirus werd in overleg met het CLB (Centrum voor leerlingenbegeleiding) beslist om de kleuterschool niet meer open te laten gaan tot volgende week. Er zijn 104 kinderen in quarantaine geplaatst, maar wie thuis niet terecht kan, wordt opgevangen, zegt burgemeester van Lanaken Marino Keulen (Open Vld): “De kinderen die vandaag nergens terecht kunnen, worden in de gemeentelijke kinderopvang opgevangen.”

Nu is het de vingers kruisen dat alles weer in orde komt
Marino Keulen, burgemeester van Lanaken

“De school volgt alle protocollen goed op maar een besmetting is snel gebeurd. Nu is het de vingers kruisen dat alles weer in orde komt. De leerkrachten worden vrijdag opnieuw getest en naar alle waarschijnlijkheid zal de kleuterschool volgende week wellicht weer open kunnen”, besluit burgemeester Keulen.

Meest gelezen