Warme kaartjesactie in Boechout voor Jaak krijgt steun van Bart Peeters

Zanger en presentator Bart Peeters is heel enthousiast over de kaartjesactie voor zijn vriend Jaak, een man met een mentale beperking die het in deze coronatijden erg moeilijk heeft. Zo goed als iedereen in Boechout kent Jaak Backs, ook al woont hij momenteel in Borgerhout, en werd hij geboren in Niel. Als kleine jongen kwam Jaak terecht in opvangtehuis De Madonna in Boechout. Het gezin Peeters woonde in dezelfde straat, en zo groeide een bijzondere vriendschap tussen Jaak en Bart Peeters. 

"Ik ken Jaak heel, heel goed en ik vind het een hele mooie actie die nu bezig is voor hem", vertelde Bart Peeters in de middaguitzending van Radio 2 Antwerpen. "Ik ben in dezelfde straat opgegroeid als Jaak, hij woonde in opvangtehuis De Madonna in Boechout." Bart noemt Jaak "een 70-jarige 4-jarige, een sociaal genie en een topperformer, onafscheidelijk van zijn gitaar."

Jaak is al een hele tijd niet meer te zien in Boechout, Hove of Mortsel, omdat hij door de coronamaatregelen niet veel en ver weg kan uit het huis in Borgerhout waar hij begeleid woont. Voor de coronacrisis nam hij heel dikwijls de tram vanuit Borgerhout om met zijn gitaartje te komen optreden in Boechout en omstreken.

Jaak is een 70-jarige 4-jarige, een sociaal genie en een topperformer, een ongelooflijk toffe mens

Bart Peeters

Omdat sociaal contact en veel knuffelen ontzettend belangrijk zijn voor Jaak heeft hij het in deze coronatijden heel erg moeilijk. "Dat sociale aspect is zijn lang leven, en dat valt nu allemaal weg", vertelt Peeters. "Jaak drukt zich ook niet zo goed verstaanbaar uit, waardoor hij heel fysiek omgaat met de mensen. Ook dàt mag nu allemaal niet meer. Laat die corona dus snel voorbij zijn, voor ons allemaal, maar zeker voor Jaak Backs."

Kaartjesactie

Ondertussen werd er een kaartjesactie op touw gezet om Jaak te laten weten dat hij er niet alleen voorstaat. "Ikzelf stuur geen kaartjes maar wel tekeningen", vertelt Bart Peeters nog. "Da's al jarenlang onze manier van communiceren. Ik teken altijd een portret voor hem, en schrijf daar dan een korte boodschap bij. Ik wens hem nu vooral dat hij snel weer naar Boechout kan komen en weer mee op ons podium kan springen, want volgens Jaak lukt er geen optreden zonder hem", voegt Bart Peeters er nog lachend aan toe. 

Radio 2 Antwerpen steunt deze kaartjesactie van harte, in het kader van "Beste Buren voor de Warmste Week". Als jij mee het verschil wil maken voor Jaak Backs, kan je ook een kaartje sturen naar hem. Hij zal er dolblij mee zijn. Zijn adres: Kistemaeckersstraat 50 B2 in 2140 Borgerhout

Meest gelezen