Belga

Zaventem verlengt verstrengde coronamaatregelen: sport-, cultuur- en jeugdactiviteiten blijven stilliggen

In Zaventem blijven de verstrengde coronamaatregelen van kracht tot het einde van dit jaar. Dat heeft het gemeentebestuur beslist. Dat wil zeggen dat alle gemeentelijke infrastructuur voor jeugd, sport en cultuur gesloten blijft. Ook zijn alle georganiseerde groepsactiviteiten nog steeds verboden.

“Het aantal besmettingen in Zaventem daalt wel, maar de afgelopen dagen zet die daling zich minder fors door dan verwacht", vertelt burgemeester Ingrid Holemans (Open VLD).  "Het beeld dat we nu hebben, is waarschijnlijk ook niet volledig aangezien er de laatste weken minder getest is dan een tijdje geleden." Ook wil de burgemeester het effect van het heropenen van de scholen afwachten.

Op 28 oktober werden in Zaventem strengere maatregelen aangekondigd om de verspreiding het coronavirus in te dijken. Die maatregelen worden nu verlengd tot eind december 2020. "Uiteraard om de druk op de zorg te verlichten. Maar we moeten ook absoluut vermijden dat de scholen tijdens de komende examenperiode weer dicht moeten. Ook een scenario zoals in oktober, waarbij volledige klassen in quarantaine zitten of scholen moeten sluiten omdat er te weinig leerkrachten beschikbaar zijn, willen we niet opnieuw meemaken", aldus Holemans.

Parken en speeltuinen open

De burgemeester heeft begrip voor de moeilijke situatie waarin de verschillende verenigingen en clubs zich momenteel bevinden. “We weten dat het niet makkelijk is voor hen. We vragen aan alle clubs, verenigingen en hun leden om geduld te hebben." Holemans benadrukt dat de parken, speeltuinen en omnisportvelden in Zaventem wel open blijven. "We moeten nog even op onze tanden bijten zodat we binnenkort sneller naar een normale situatie kunnen terugkeren. We willen een derde golf nu niet in de hand werken door de maatregelen te snel te versoepelen." In de loop van december gaat de gemeente de situatie en eventuele versoepelingen herbekijken.

Meest gelezen