TommyGenbrugge

Brugse leerlingen schrijven brieven naar bewoners woonzorgcentra: “Hopelijk zorgt het voor een glimlach”

Voor De Warmste Week wil het Onze-Lieve-Vrouw- Hemelvaartinstituut in Brugge bewoners van een woonzorgcentrum doen glimlachen. Daarom schrijven 350 leerlingen brieven en maken ze tekeningen voor 500 ouderen.

De leerlingen uit het ASO en BSO kunnen kiezen of ze naar een man of een vrouw een brief sturen. De ouderen zullen ze binnenkort krijgen. Een van de leerkrachten nam het initiatief. Ze willen daarmee hun leerlingen zin in taal doen krijgen.

Schrijven naar een onbekende

De 13-jarige Mira Janssens schreef een brief naar een onbekende dame. “Ik had het over mijn hobby’s, mijn gezin en mijn huisdieren. Ik heb ook enkele vragen gesteld aan die mevrouw. Het zijn 2 getypte pagina’s, zo is het duidelijk leesbaar.”

Veel bewoners van een woonzorgcentrum voelen zich tijdens deze lockdown eenzaam. “Ik hoop dat ze geamuseerd zijn door mijn brief”, zegt Janssens. “Ik hoop dat ik een kaartje terugkrijg, maar dat is niet zeker”. 

“Op elke brief hangt een sticker van De Warmste Week en het logo van onze school, zodat ze zeker kunnen antwoorden als ze dat willen”, vult leerkracht Gudrun Decoodt aan.

Meest gelezen