Videospeler inladen...

Drie vrachtwagens in brand op parking langs E34 in Vorselaar: chauffeur overlijdt in stuurcabine

Op de parking langs de E34 in Vorselaar is vanmorgen een vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen bij een ongeval. Hij reed met zijn vrachtwagen in op een geparkeerde vrachtwagen. Daardoor zijn beide vrachtwagens en nog een derde in brand gevlogen. Ze zijn allemaal uitgebrand. Het slachtoffer overleed in zijn voertuig. Door het ongeval was er veel verkeershinder richting Antwerpen tijdens de ochtendspits.

Rond 3.50 uur reed een vrachtwagenchauffeur in op een geparkeerde vrachtwagen bij het begin van de parking op de E34 in Vorselaar, richting Antwerpen. Het is nog niet duidelijk waarom hij van zijn baan afweek. Mogelijk viel hij in slaap of werd hij onwel. 

"Pendelen met tankwagens"

"De voertuigen zijn dan in brand gevlogen", zegt Danny Van den Bergh van de brandweerzone Kempen. "En een derde is er vermoedelijk gepasseerd, waardoor die ook beginnen te branden is. Toen we aankwamen stonden ze allemaal in lichterlaaie. Natuurlijk is de waterbevoorrading hier op de parking niet zo evident, dus moesten we pendelen met tankwagens, maar dat lukte wel."

De drie vrachtwagens zijn allemaal volledig uitgebrand. De chauffeur die het ongeval veroorzaakte, is in zijn stuurcabine overleden. 

Bekijk hieronder de eerste beelden van de situatie ter plaatse (en lees verder onder de video):

Videospeler inladen...

Knallen

Het ongeval veroorzaakte ook heel wat hinder tijdens de ochtendspits. De E34 was een tijd volledig afgesloten richting Antwerpen en tot ongeveer 9 uur bleef de rechterrijstrook afgesloten. Op het drukste moment was het bijna een uur aanschuiven. Maar ook daarna had de brandweer nog veel werk. De aangereden vrachtwagen vervoerde cement en dat kwam op de pechstrook en de parking terecht.

Er waren ook luide knallen te horen. Omwonenden in Wechelderzande en Zoersel vroegen zich op Facebook af waar die knallen vandaan komen. Wellicht ging het om vrachtwagenbanden die ontploften door de brand.

Meest gelezen