VIPC Computers

Erg druk voor computerwinkels door thuiswerkers: “Zelfs iets printen is thuis nu technische uitdaging geworden”

Nu veel mensen verplicht thuiswerken door corona, draaien ICT’ers en computerwinkels weer overuren. De winkels zijn gesloten, maar hebben wel een ophaalpunt waar mensen continu hun bestellingen komen ophalen.

Koenraad Rosseel van VIPC Computers uit Vlamertinge weet niet goed meer waar zijn hoofd staat. “Die telefoon stopt echt niet meer”, zucht hij. “Ik ben gestopt met tellen, maar het record stond op 70 op een dag. Het is echt heel moeilijk werken voor ons. De winkel mag niet open, dus is er een ophaalpunt. Enkel de voordeur kan open bij mij, daar komen de mensen dus continu aanbellen. En soms komt er iemand voor een school 40 hoofdtelefoons ophalen, dat moet allemaal buiten aan de deur gezet worden.”

Elkaar helpen

Rosseel maakt van de schaarste geen gebruik om de prijzen op te trekken. “Ik denk op langere termijn en we moeten elkaar ook gewoon proberen helpen. Tijdens de eerste lockdown moesten enkele scholen een parochiezaal gebruiken waar geen wifi was. Ik heb dat daar dan aangelegd en er niets voor aangerekend. Het is niet mijn bedoeling om op een ander zijn rug rijk te worden”, zegt hij.

Goedkope computers snel uitverkocht

“De prijzen voor reparaties bijvoorbeeld zijn nog altijd hetzelfde van voor de coronacrisis”, meent Rosseel. De prijzen van de laptops stijgen ook niet, maar als je niet maanden wil wachten moet je vaak een duurdere laptop kopen, omdat de goedkopere modellen direct uitverkocht zijn. Er is echt een groot gebrek aan computers. Als een groothandel bijvoorbeeld 300 goedkope toestellen binnen heeft, zijn die 2 uur later al weg. Een onnozel blad uitprinten is plots een technische uitdaging geworden. Wat we op ons werk zo vanzelfsprekend vinden, is dat thuis helemaal niet meer”, besluit Rosseel.

Meest gelezen