Marc Vanoverbeke

Zorggezin uit Wevelgem zoekt dwerggeiten en konijnen: "Gasten met beperking zullen er goed voor zorgen"

Voor de Warmste Week is een bijzondere oproep binnengekomen van een gezin met 5 kinderen uit Wevelgem. Ze wonen samen met 10 volwassenen met een beperking. "In de tuin hebben we nog plaats voor dwerggeiten en konijnen", zegt zorgmama Tine Scherpereel.

Tine Scherpereel en haar man Marc Vanoverbeke hebben 5 kinderen. Ze wonen allemaal samen in Wevelgem. Het gezin zorgt daar voor 10 volwassenen met een beperking. Zij wonen bij Tine, Marc en de kinderen in. "Ons huis is redelijk vol", zegt zorgmama Tine. "Maar in de tuin hebben we wel nog wat plaats voor extra dieren. We hebben al kippen, maar zijn nog op zoek naar dwerggeiten en konijnen en alles wat die dieren nodig hebben."

"Enerzijds zijn we op zoek naar materiaal", gaat ze voort. "Dat gaat van een konijnenhok tot een betonnen plaat en een afsluiting. Anderzijds zijn we op zoek naar mensen die de handen uit de mouwen willen steken. We mogen onze dwerggeiten ook deels op een stuk grond van de buren laten leven, maar daar is er nog niets voorzien. Die grond is nog redelijk verwilderd."

Dieren zijn belangrijk

"Als zorgkoppel merken we dat de volwassenen met een beperking die hier wonen echt veel hebben aan dieren", zegt Tine. "Het zorgt voor een soort van focus bij hen. Een van onze gasten zorgt ervoor dat de kippen elke dag eten krijgen. Iemand anders gaat de eieren rapen. Ze zorgen echt graag voor dieren en worden er rustig van. Daarom willen we ons dierenpark uitbreiden."

(Lees voort onder de foto)

Marc Vanoverbeke

Kan jij helpen?

"Mensen die ons project genegen zijn, kunnen ons bereiken via onze Facebookpagina. Alle hulp is welkom", besluit Tine.

Meest gelezen