Halle voert bouwpauze in van 2 jaar: "We willen de druk van de ketel halen" 

In Halle zullen de volgende twee jaar geen appartementen meer gebouwd mogen worden. De stad keurt geen aanvragen meer goed en wil zelf bepalen waar en hoeveel er nog kan bijgebouwd worden. Want de druk om nu ook open  terreinen vol te bouwen groeit. "We willen een pauze invoeren om de druk van de ketel te halen", zegt de burgemeester.

Lopende projecten en sociale woningen mogen wel nog gebouwd worden waar dat toegestaan is. De afgelopen jaren zijn er in Halle veel nieuwe appartementen bijgekomen, en dat zorgt voor nieuwe inwoners, maar ook voor heel wat problemen met de mobiliteit in de stad. Vanuit de oppositie werd al lang op de bouwpauze aangedrongen. "In die tussentijdse periode gaan we werken aan een kader waar we duidelijk willen aangeven waar we nog wensen te verdichten, waar we nog bijkomende appartementen willen bouwen, waar niet meer, en in welke hoedanigheid", zegt burgemeester Marc Snoeck (SP.A). "Dus we mikken meer op kwaliteit, dan op kwantiteit." 

Druk op open terreinen neemt toe

De oude bedrijfsterreinen in Halle, die opgewaardeerd werden met bouwprojecten, zijn bijna allemaal opgebruikt. Denk maar aan de Pacha of de Molenborre. Daardoor groeit nu de druk om te bouwen op open terreinen:  "Dat zijn terreinen die nu nog groen zijn, die op het gewestplan misschien wel rood zijn ingekleurd, en daar voel je de druk toenemen. En daar willen we dus wel een pauze voor invoeren", besluit de burgemeester.

Meest gelezen