Radio 2

Ligt de Warmste Wijk in Hamme? “Iedereen krijgt een houten vlam die ze mogen versieren”

De inwoners van de Ossenwijk in Hamme krijgen aan het begin van volgende week stuk voor stuk een grote houten vlam in de bus. De bedoeling is om de vlam te versieren met lichtjes en vervolgens achter je raam te zetten. Het is een initiatief van enkele buurtbewoners die van de Osssenwijk “de warmste wijk” willen maken.

Als alles goed gaat, zou de Ossenwijk in Hamme aan het begin van volgende week vol moeten staan met vlammen van de Warmste Week. Enkele inwoners van de buurt namen het initiatief om zelf een aantal vlammen te knutselen en deze vervolgens te verdelen. “We werken nu aan de laatste loodjes, maar de vlammen zijn bijna allemaal klaar”, klinkt het. 

Een warme wijk

“We voeren in onze wijk regelmatig actie voor het goede doel”, zegt trotse inwoner Hans Van Erdeghem. “We hebben een bloeiende wijkwerking en organiseren bijvoorbeeld om de 2 jaar een folkloristisch kerstspel. We wilden ook tijdens deze coronatijd iets doen om onze buurt samen te brengen en ze te verbinden met elkaar. Verbinding is heel belangrijk!”

Verschillende teams

De buurtwerking stak de koppen bij elkaar en zette een creatieve én coronaveilige actie op poten: “We bezorgen iedereen een houten vlam en vragen aan alle inwoners om deze te pimpen met fonkelende lichtjes.” Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de vlammen: “We zijn in bubbels tewerk gegaan”, vertelt Van Erdeghem verder. “Er zijn bepaalde gezinnen die de vlammen hebben uitgezaagd, anderen hebben ze dan weer geel gespoten. Dat laatste is net gebeurd. Ons leverteam zal dus in actie mogen schieten!” Volgende week zou iedereen van de Ossenwijk een vlam moeten hebben.

Radio 2
kasto80

Meest gelezen