Utah Department of Public Safety

Helikopter ontdekt per toeval mysterieuze zuil van staal in woestijn van Utah: "Je kan je fantasie de vrije loop laten"

Diep in de verlaten Mars-achtige landschappen van de Amerikaanse staat Utah is een blinkende staafvormige zuil ontdekt. Voorlopig is het nog onbekend wie het voorwerp daar plaatste, en met welk doel - en hoe dat überhaupt gebeurd is. Mogelijk is het een kunstobject, maar het is onbekend hoelang het daar al staat. 

Het waren medewerkers van de staat Utah die heel toevallig de ontdekking deden: ze waren eigenlijk op een helikoptermissie om dikhoornschapen te spotten in de bijzonder verlaten landschappen ergens in het zuidoosten van de staat.

Ze zagen een blinkend voorwerp, een soort rechtopstaande ijzeren zuil. Tijdens hun pauze besloten ze om er te landen om het voorwerp van naderbij te inspecteren. De ijzeren zuil bleek drie zijden te hebben en 10 tot 12 voet hoog te zijn (tussen 3 tot 3,60 meter). Hij is gemaakt van roestvrij staal en is netjes in de bodem ingeplant. (lees door onder de foto)

Utah Department of Public Safety

Over één ding is men het al eens: "Dit komt niet uit een andere wereld", zei Nick Street van de Utah Highway Patrol. "Ik heb al veel theorieën gehoord, zoals 'is dit uit de lucht komen vallen'? Zou het kunnen dat het zichzelf daar heeft neergeplant? Komt het van een andere planeet? Wie niet ter plekke is geweest, kan zijn verbeelding de vrije loop laten. Maar als je ter plaatse komt, kan je zien dat het daar door mensen is neergezet." 

Ik heb al veel dingen gehoord, zoals is dit uit de lucht komen vallen? 

Het zou om een kunstobject kunnen gaan, maar waarom het precies daar staat - en hoe het daar raakte - is nog compleet onduidelijk. Wat het mysterie nog vergroot, is dat het object op een heel afgelegen plek staat, zó afgelegen dat de autoriteiten de exacte locatie niet vrijgeven: ze hebben schrik dat mensen die er zelf naartoe proberen te gaan, in de problemen kunnen komen en gered zouden moeten worden. 

Hoelang het daar al staat, en of het verwijderd moet worden, wordt nu bekeken. Het object staat op staatsterrein en daar mag niets worden geplaatst zonder officiële toestemming. "Het kan daar in principe al 40 of 50 jaar staan, of langer. Dit soort materiaal kan perfect de weerelementen trotseren. Misschien is het ook nog maar enkele jaren oud. Op basis van het materiaal kunnen we dit niet achterhalen." 

De exacte locatie is niet vrijgegeven uit vrees dat mensen die ernaartoe zouden willen gaan, in de problemen zouden komen

De monoliet doet denken aan een zelfde soort objecten die opgevoerd werden in de film "2001: A space odyssey" van Stanley Kubrick. Daar is er wel een link met buitenaardse wezens. 

Bekijk hier enkele ruwe beelden met quotes van Nick Street van de Highway Patrol: "Het zou hier al 40, 50 jaar kunnen staan":

Videospeler inladen...

Meest gelezen