Foto: Radio 2

Na jaren wachten dan toch kerstverlichting in dorpscentrum Schriek

In Schriek, een dorp bij Heist-op-den-Berg, hadden ze de voorbije jaren geen kerstverlichting. Dit jaar heeft de Landelijke Gilde het initiatief genomen om daar verandering in te brengen. Er staan nu zeven op maat gemaakte panelen in de buurt van de kerk. “De vraag naar kerstverlichting in Schriek werd steeds groter”, zegt Jelle Claes van de Gilde. 

De voorbije jaren was er nog geen kerstverlichting in Schriek maar heel wat buurtbewoners misten kerstsfeer in het dorp. Omdat het gemeentebestuur niet investeert in kerstverlichting, nam de Landelijke Gilde het heft in handen. Ze lieten zeven panelen op maat maken. "We willen laten zien dat Schriek een warm en toegankelijk dorp is", vertelt Jelle Claes van de Landelijke Gilde. "Op de borden is onder andere het logo van de Uylefeesten te zien, dat zijn de dorpsfeesten."  

De Landelijke Gilde investeerde 4.000 euro in de kerstverlichting. De gemeente zorgde voor extra stopcontacten. Dinsdagavond werd de verlichting voor het eerst aangestoken, het begin van een nieuwe jaarlijkse traditie. 

Meest gelezen