Nu ook coronatesten tegen betaling en zonder voorschrift in Brusselse testcentra

In de testcentra in Brussel kan je je vanaf nu ook laten testen op corona als je geen hoogrisicocontact hebt gehad. Voor die test heb je geen voorschrift nodig, maar je moet er wel voor betalen. Die test werd voordien al aangeboden in enkele labo's, maar het nieuwe is dat het nu ook gebeurt in de zeven testcentra in Brussel. 

"De testen waar je geen voorschrift voor nodig hebt en waar je voor moet betalen, kunnen handig zijn voor bedrijven of gemeenten die hun personeel willen laten testen", zegt Inge Neven van de Brusselse gezondheidsinspectie. "Of voor iemand die voor zijn werk op reis moet vertrekken en een attest nodig heeft, bijvoorbeeld. Het is zeker niet de bedoeling om deze tests zwaar te gaan promoten. Mensen met symptomen moeten voorrang blijven krijgen."

Meer testcapaciteit

"Deze tests tegen betaling werden vroeger al aangeboden door enkele labo's", vertelt Inge Neven. "Maar nu bieden we die service ook aan in onze Brusselse testcentra. Dat kan omdat we nu veel minder testen afnemen. We hebben zeven testcentra opgericht in Brussel waar we tot 9000 testen per dag kunnen afnemen. Vandaag zitten we aan een gemiddelde van 2200 per dag, omdat tot nu toe alleen mensen getest werden die symptomen hebben. En dus is er nu meer testcapaciteit."

Meest gelezen