Thomas M Barwick INC

Cycling Vlaanderen vraagt hoffelijkheid aan mountainbikers: “Denk ook aan de wandelaars”

Cycling Vlaanderen roept zijn leden op, vooral dan de mountainbikers, om meer rekening te houden met wandelaars tijdens de lockdown. Mountainbikers gaan ook fietsen op natuurpaden waar er af en toe wrevel ontstaat met wandelaars: "We moeten rekening houden met elkaar." 

Op sociale media doen nogal wat moutainbikers hun beklag over het vele volk op hun routes. Vooral in Oost-Vlaanderen zijn er heel veel mountainbikeclubs en uitgestippelde routes. Maar daar loopt het soms fout, net zoals tijdens de eerste lockdown. Toen al hield Cycling Vlaanderen een sensibiliseringsactie en die wordt nu hernomen. 

“De eerste actie in het voorjaar wierp al vruchten af”, zegt Frank Glorieux. Onlangs zag ik een mountainbiker op sociale media klagen, en onmiddellijk kwam er reactie van andere mountainbikers dat we moeten leren de bossen en routes te delen.”

Mountainbikers sporen zélf hun collega’s aan om hoffelijk te blijven

Frank Glorieux, Cycling Vlaanderen

Glorieux geeft alvast dé hoffelijkheidstip mee om conflicten op mountainbikeroutes te helpen vermijden.  "Een moutainbiker kan vooraf een begroeting roepen. Zo is het ijs gebroken en kan de wandelaar vriendelijk antwoorden en even opzij gaan." 

Oost-Vlaanderen mountainbikeprovincie

In heel Vlaanderen zijn er zowat 1.200 mountainbike-clubs, de helft daarvan is recreatief. Met 250 clubs en zo'n 10.000 leden, is Oost-Vlaanderen de sterkste mountainbikeprovincie.  "Oost-Vlaanderen telt ook erg mooie routes die almaar uitbreiden.  Er zijn pas nieuwe tijdelijke Flandrien-routes bijgekomen in Gavere, Zwalm en Deinze. 

kasto80

Meest gelezen