© Jarry-Tripelon

Reisbureau in Kortrijk verwacht veel telefoontjes van skiërs: "Frankrijk blijft nog een tijd dicht en toch is coronaveilig skiën mogelijk"

Wie van plan was om in de kerstvakantie te gaan skiën in Frankrijk, is eraan voor de moeite. De Franse skigebieden blijven wellicht nog tot in januari allemaal gesloten. En dat is een nieuwe streep door de rekening van reisbureaus zoals Travel Consulting in Kortrijk. "We geven de moed niet op en gaan op zoek naar veilige alternatieven."

De Franse skigebieden blijven in de kerstvakantie wellicht allemaal gesloten. Volgens president Macron zouden ze pas in de loop van januari opengaan. Hij wil niet dat het coronavirus zich verder verspreidt door het skitoerisme.

Bij het reisbureau Travel Consulting in Kortrijk hebben ze begrip voor die beslissing, al is het een nieuwe klap voor de reissector. Laurence Deprez: "We hadden inderdaad heel wat klanten die in de kerstvakanie zouden gaan skiën in Frankrijk. Het wordt een drukke dag. Ik verwacht veel telefoontjes maar we zoeken een oplossing. Ik blijf met de glimlach werken."

Andere wintersportlanden

Het reisbureau zal alternatieven zoeken in andere skilanden zoals Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Deprez blijft ervan overtuigd dat het mogelijk is om coronaveilig te skiën. "Dat de après-skibars dicht bijven, is niet meer dan normaal. Maar in de hotels en op de skiliften kan je het volgens mij wel veilig organiseren. Op de lift kan je bijvoorbeeld maar maximum 2 of 3 personen tegelijk toelaten."

Maar zal het dan niet te druk worden op de (weinige) plaatsen waar skiën wel nog zal mogen? Deprez denkt van niet: "We kunnen de skitoeristen spreiden. Bovendien zullen er sowieso heel wat skiërs afhaken."

Meest gelezen